Romlab

Bolig på Holmen

Arkitekttegnet bolig fra 1967

Romlaboratoriet har i nært samarbeid med oppdragsgiver og Bærum Håndverksenter, rehabilitert eneboligen på Holmen. Boligen ble arkitekttegnet i 1967 og det meste av de opprinnelige løsningene er bevart.

Originale bygningsdetaljer, panel på vegger og fliser på gulv er behold. Panelt er slipt, men har beholdt den naturlige fargen. De originale dørene har fått en ny fargetone og eksisterende vegg til veggteppe er byttet ut.

Den gode planløsningen fra byggeåret er beholdt. Det er kun gjort små grep for å tilpasse boligen for den nye familien.

Det har vært stort fokus på å bevare de allerede gode løsningene som var der fra opprinnelsen.

Foto: Kevin Fauske

Dette er et fint eksempel på hvordan gjennomtenkte materialvalg og arkitektoniske grep kan stå seg over tid, uten behov for store endringer.

Arkitekten / interiørarkitekten

Hovedsoverom

På soverommene som ellers i huset var det fokus på å bevare og utnytte de eksisterende løsningene. Garderober på alle soverom er tilpasset og endret noe. Barna har fått plassbygde senger for best mulig utnyttelse av rommet. Garderober og senger er plassbygde av møbelsnekker.

Møbelsnekker: Treverkstedet AS

Foto: Kevin Fauske

Baderommet i 2. etg. er utvidet og oppgradert til dagens standard. familien ønsket seg badekar og det er satt inn nytt takvindu for å bedre romfølelsen og gi naturlig lys inn på badet.

Arkitekten / interiørarkitekten

Førbilde baderom hovedetasje

På baderommet i hovedetasjen er det aller meste beholdt som det opprinnelig var. I den nye løsningen er baderom og toalett delt inn i separate rom- et nytt veggfelt med vindu slipper dagslyset inn til toalettet.

Foto: Kevin Fauske

Bolig på Holmen
bakeri-og-bryggeri-i-årdal
Bakeri og bryggeri i Årdal
bygdelagssamskipnaden
Bygdelagssamskipnaden
https://prosjekter.romlab.no/