Med «byen» som konsept har Romlaboratoriet jobbet med å revurdere og utfordre de tradisjonelle løsningene for utforming av arbeidsplassarealer. Med arealbegrensninger i forhold til antall ansatte, startet vi tidlig å utforske –og utfordre Telenor på den ratioen de vanligvis bruker. Ved å bruke kjente vilkår fra byers strukturer har vi utviklet et fleksibelt kontorareal med fokus på mangfold, variasjon i type arbeidsplasser og friheten til å velge hvor –og hvordan du skal sitte å jobbe. Målet er at Telenors kontorer i Singapore skal være en arbeidsplass som er i stand til å imøtekomme fremtidens krav til kontinuerlig utvikling og tilpasning.
De fleste tradisjonelle arbeidsbordene er plassert lengst inne i lokalet, i en sone for mer stille og konsentrert arbeid. Øvrige arbeidsplasser finner man i form av integrerte løsninger for både arbeid alene, og for mer dynamiske prosjektområder. Dette gir en rekke alternativer for aktivitetsbasert arbeid -og bidrar til et mangfold av atmosfærer i ett og samme lokale.
Ingen by uten gater og smug. I arbeidet med planløsningen, var det viktig for oss å tilrettelegge for en infrastruktur som bidrar til at man enkelt kan forflytte seg i lokalene uten å måtte gå gjennom arbeidsplassarealene. Som i byen, har vi også benyttet oss av skiltsystemer og grafisk wayfinding for enkelt å kunne navigere seg i lokalene. De forskjellige områdene i lokalet har fått navn etter steder man finner i –og rundt byen som: «backyard», «park», «uptown», «main square» osv. Utformet i samarbeid med grafisk designer Madeleine Skjelland Eriksen, er de grafiske motivene, skiltingen og folieringen en integrert del av interiøropplevelsen.