Romlab

Vardentoppen

Detalj bokhylle

Det voksne paret solgte en raus leilighet på Sinsen full av kunst, personlighet og folkelig stil og flyttet inn i en nybygd leilighet på 70 m2 med fantastisk utsikt mot sjøen for å komme nær barnebarna.

Romlaboratoriet ble forespurt i god tid før overtagelse om å bistå med utforming av fast innredning og med å sette et mer personlig preg på leiligheten som hadde en enkel og upersonlig standard fra utbyggers side. De ønsket å kle inn synlige radiatorer i stue og på soverom, et funksjonelt møbel for oppbevaring av klær og sko i den smale inngangen og en spesialbygget sofa/seng-løsning til stuen for å kunne våkne opp til sjøutsikt. Det ble besluttet å utforme flerfunksjonelle møbler i tre som kunne bidra til å skape lunhet, rydde opp og skjule radiatorer som ikke var spesielt dekorative.  Den faste innredningen bidrar til en helhetlig og personlig utforming, og løser samtidig flere funksjonelle behov.

Fotograf: Elisabeth Aarhus


Detalj plassbygget sofa

Hyllen i gangen har flere funksjoner. Den fungerer som oppbevaring for jakker og sko, har vippbare kasser for luer og votter, bokhyller og hyller og flater for kunst og gjenstander. Hyllen har ulike dybder og er tilpasset avstand mellom dør og vegg.

Dekkflater til radiatorer er forlenget og blir til hyller og små skap, og utgjør samlet en hel sammenhengende form.

Sofaen er utformet med utgangspunkt i to madrasser. Den fungerer som hjørnesofa når den ikke er i bruk som dobbeltseng.  Låsbare hjul og overmadrasser gjør transformasjonen fra sofa til seng enkel og rask. Sofaen er trukket med kjernelæret og vil bidra til at møbelet eldes med stil.

Møbelsnekker Pål Hald har levert den faste innredningen. Hans solide materialkunnskap og kreativitet har bidratt til velfungerende og vakre møbler. Oppdragsgiver har fulgt prosessen mot møbelsnekker tett, og vært en aktiv medspiller gjennom hele prosjektet.

Vardentoppen
turistbuer-i-sør-helgeland
Turistbuer i Sør-Helgeland
varmestue
Varmestue
https://prosjekter.romlab.no/