Romlab

Harmoni i Gamlebyen

Illustrasjon av kjøkken

En eldre leilighet i Gamlebyen Oslo var klar for oppgradering, og vi fikk oppdraget med å skape en bedre utnyttelse av arealet med forbedret funksjonalitet og flyt og en fornyet farge- og materialsetting. Leiligheten fra tidlig 1900-tallet hadde godt bevarte originale detaljer som skulle ivaretas, og de ønsket i tillegg å tilføre noen personlige og moderne elementer som kunne gjenspeile deres liv.

Fotograf: Kjetil Gudem

Illustrasjon av stue

Eksisterende planløsning er i all hovedsak bevart, men det er lagt til et vaskerom i tilknytning til bad mot soverom. Oppdragsgiver hadde tidligere oppgradert kjøkkenet, men de ønsket en ny fargepalett som ville henge sammen med øvrige nye løsninger. Frontene på kjøkkeninnredning ble lakkert i ny farge tilpasset den nye veggfargen og kjøkkenøyen ble utvidet for å lage plass til barkrakker. Ny veggfarge på kjøkken og spisestue er forlenget inn til stue for å skape en rolig og helhetlig ramme rundt oppholdsrom. Det ble lagt nytt gulv som er gjennomgående for alle rom, med unntak av bad og gang.

Oppdragsgiver hadde mange eiendeler de var glad i og som de ønsket å ta med seg videre. De står i fin kontrast til de dempede og rolige fargene.

Interiørarkitekten

Illustrasjon av gang

I gangen ble det bygget et plassbygget skap for god lagringsplass. Gulvet fikk mønstrede fliser som kontrast til den ellers rolige fargepaletten. Brystningsvegg med profil ble tilført som et nikk det som en gang var.

Illustrasjon av kontor

Med utvidet bruk av kontor og gjesterom var det viktig for oppdragsgiver å ha et godt sted å jobbe hjemmefra. Det ble satt inn plassbygget arbeidsbord og oppbevaring, med vegghengt åpen hylle og korkvegg. Fargesetting på vegger og himling er rolig og harmonisk og skal bidra til en hyggelig og varm atmosfære på hjemmekontoret. Plassbygget garderobe med walk-in closet er tilpasset rommet. Nedsenket himling ble fjernet for å få full utnyttelse av takhøyde.

Illustrasjon av bad og vaskerom

Leiligheten har to bad som begge ble renovert til å møte dagens standard og behov. Fra hovedbadet ble det etablert et nytt vaskerom ved å ta et mindre areal fra det store soverommet. Det nye vaskerommet gir også ekstra lagringsplassplass. Farge- og materialbruk på badene ble valgt med tanke på tidløshet og varighet, med grå fliser, sorte baderomsdetaljer og treverk. Innslag av sterke veggfarger bidrar til kontraster og variasjon i overflater og tekstur, og kan lett endres ved ønske om variasjon. For maksimal utnyttelse av plass er baderomsinnredning spesialtegnet og produsert av møbelsnekker.

Fra hovedbadet ble det også etablert vaskerom ved å stjele noen kvadratmeter fra det store soverommet. På denne måten fikk de et rom med alt de trenger av utstyr, helt gjemt bort

Interiørarkitekten

Harmoni i Gamlebyen
gd-boligen
GD-boligen
harry-pepper
Harry Pepper Restaurant og Bar
https://prosjekter.romlab.no/